Min vinter og mit forår – et hurtigt overblik

Det må siges at være længe siden jeg sidst har lavet et indlæg. Der har også bare været tryk på hele vinteren og foråret. Da jeg i starten af året skrev at 2017 ville blive et godt år, et år med forandringer, havde jeg ikke troet at det ville sætte i gang med 200 km i timen. Der er tænkt mange tanker og der er sket mange ting. Derfor vil dette indlæg også handle mest om sammenfatning og overblik, mens jeg vil tage fat i de enkelte punkter i kommende indlæg.

Ved indgangen til 2017 havde jeg den klare overbevisning at en ”fedmeoperation” (Gastric Sleeve) var vejen frem for mig. Efter stilstand og megen eksperimenteren frem og tilbage var jeg overbevist om at jeg skulle have ekstra hjælp til den store opgave det var at slippe af med den sidste halvdel af de 100 kilo jeg skal tabe i alt. I dag, her i slutningen af maj måned, har jeg for længst sagt farvel til forløbet i Esbjerg og har selv formået at ”knække koden” til at få vægten til at gå nedad igen. Ved hjælp af ganske almindelige fødevarer! Jeg nærmer mig et tab på 10 kilo og jeg har en krop der er noget mere i balance. Meget mere om det i et andet indlæg.

Ved indgangen til 2017 kunne jeg se frem til at min søn skulle konfirmeres i midten af maj. Der er gået meget tid med forberedelser og planlægning men det har så også givet pote. Det blev en superdejlig dag sammen med skønne mennesker og på trods af stress formåede jeg at komme fint igennem det. Generelt har vinteren og foråret været en ”omvæltningernes tid” hvor jeg for alvor har fået opbygget robusthed og overskud. Faktisk har det sidste år vist mig at det store arbejde jeg har lagt i at få det bedre og ændre mine tankemønstre, har været godt givet ud. Så godt givet ud at jeg har bedt om at få en ny henvisning til psykiatrien til en ny vurdering af diagnoser og udfordringer.

Der er nu kommet så meget balance i min psyke at jeg har valgt at fokusere på at få skabt en balance mellem sind og krop. Det er fysikken og kroppen som helhed der nu skal i fokus, derfor er det også med glæde at jeg i denne uge starter op i et forløb der kommer til at handle om coaching, terapi og bevægelse. Det bliver noget af et program med 3 dage i ugen (set i lyset af at jeg ikke har haft så mange forpligtelser ude af huset og sammen med andre i snart 10 år). Jeg er dog sikker på at det er det rigtige for mig og at jeg vil overraske mig selv positivt når det kommer til deltagelse og stabilitet.

Hmm, har jeg mon glemt noget? Jeg har haft svært ved at følge med for at det ikke skal være løgn. Tanker er omsat til handling, ”Facade-smilene” når helt ind og der skal noget mere til for at vælte mig. Jeg har igennem noget tid fået hjælp til overblik og planlægning af min hverdag af en dejlig hjemmevejleder fra Socialpsykiatrien. For kort tid siden skulle der afholdes et statusmøde og der skulle snakkes om tidsperspektivet. Jeg forventer at kunne sige farvel også til denne del, i løbet af i år.

Helbredet er stadig udfordret men det hele går den rigtige vej. Adenomerne i leveren vokser ikke, jeg er under udredning for PCOS’en og alle de andre tal ser flotte ud.

Kunne det ikke være lidt fedt hvis 2017 bliver året hvor jeg kan slette de psykiatriske diagnoser helt og måske få foden indenfor på arbejdsmarkedet på den ene eller den anden måde? Det ville være MONSTER fedt! Så hæng på her på bloggen, det kommer til at gå stærkt …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *